Flytspackling klar och garderoberna monterade!

I torsdags kväll när vi skruvade ihop garderobsstommarna till sovrummet hade de hunnit med att flytspackla i tvättstugan. Under fredagen fortsatte arbetet med flytspacklingen – bägge badrummen är nu klara och alla rörgenomföringar i tvättstugan har gjutits in i en klack. Det är spännande och nu börjar det gå undan! Det kan inte vara långt borta innan de börjar lägga klinkers!

I lördags skruvade vi ihop de sista garderobsstommarna och styrde dem på plats. Skönt! Nu ska det bara fixas någon distanslist till inre hallen – det är ungefär en centimeters glipa på vardera sida som ska täckas igen på något vis. Vad vi ska göra med de felaktiga stommarna vet vi inte riktigt, men jag funderar på om vi inte skulle kunna använda dem som bokhyllor istället. Jag gillar ju bokhyllesystem med dörrar eftersom det håller dammet borta. Det skulle nog fungera att sätta några fina dörrar, och sedan fylla dem med böcker och några utdragbara lådor för pappersförvaring. De är ju höga, och hyllplanen ska ta omkring 14kg så skillnaden mot en vanlig bokhylla är ju inte så himla stor. Det är också positivt att det är en sockel som går hela vägen ned till golvet – inga dammsamlarhål som dammsugaren inte kommer åt där inte!! Det tål i varje fall att tänkas på 🙂

inre_hallbildbevis på att stommarna står på plats i inre hallen

Efter skruvandet åkte vi iväg på möbelaffären. För några veckor sedan kom den nya miokatalogen i brevlådan. Med denna fick vi även en rabattkupong. Jag brukar aldrig använda sådana där erbjudanden men den här gången använde vi faktiskt båda två – jo, vi fick ju nämligen var sin 🙂 Vi har ju kikat in en TV-bänk i samma serie som vårt vardagsrumsbord som vi fyndade förra sommaren. Under detta år har just den bänken prissänkts med 1000kr (!) (jag brukar aldrig ha sån här tur…) och på det utnyttjade vi en av rabattcheckarna!

Elise_Tvbank_69_30344om ett par veckor hämtar vi hem TV-bänken Elise från Mio!

Den andra rabattchecken utnyttjades också friskt. När vi var in i butiken för en vecka sedan la jag märke till en fin dörrmatta i ull. Två exemplar följde med hem, varav den ena blev “på köpet” tack vare den andra rabattkupongen på 300 riksdaler!

bild(7)dörrmatta i ull välkomnar i vårt blivande hem 🙂

Medan jag sedan tog vändan förbi mataffären för veckohandling styrde Robert kosan mot huset igen för att bära in allt kakel och klinkers som vi inhandlat själva. Plattsättarna vill ha det stående i värmen ett par dagar före det ska sättas upp – tydligen tar det tid innan det intar rumstemperatur och det måste det göra innan det kan monteras!

Kommande vecka jobbar jag tokmycket och Robert är bortrest på jobb, så jag hoppas att inget oförutsätt inträffar på bygget (som inte går att lösa på telefon) – det finns inte mycket tid över för strul just nu 🙂

Advertisements
This entry was posted in Badrum, Byggprocessen, Förvaring, Tvättstuga. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s