Nu är det inte mycket kvar!

för snickarna, i varje fall på ett tag 🙂 Var in i huset en snabbis i eftermiddag och på en arbetsdag har det hänt mycket! Bänkskivorna har slutligen kommit på plats, tyvärr har det strulat lite…

Vi har bestämt oss för att ha en powerport från Schneider Electric nedfälld i bardisken, fördelen är att man får både strömuttag och datauttag som göms i köksstommen. Fördelen med den powerporten som vi (Robert) har valt, är att den även kan användas när porten är nedfälld i bänken! Jag hoppas vi blir nöjda med funktionen 🙂 Leveransen av denna var dock försenad vilket sinkade snickarna i sitt arbete, de var tvungna att vänta med monteringen av köksstommarna då elektrikern behövde komma åt ett eluttag för att dra kabel till den blivande powerporten. Igår var dock allt färdigt med elen och de hann med att både få upp massor med panel, ordna med taklister, bygga ned för garderoberna och montera bänkskivorna i köket!

Äntligen får man en känsla av hur köket kommer att bli – det känns bra, det känns rymligt! Nästan som man blir lite rädd för att det kanske blir en aning stort…?

huset_feb13 002baksidan av stommarna kommer kläs in med samma pärlspont som återfinns på väggarna! Nu är det bara diskmaskinen och diskbänken som saknas!

huset_feb13 003här ser vi den breda fina bänkskivan som kommer fungera perfekt som;
– bakbord, serveringsyta, frukosthak, bardisk, social yta eller kanske skolbänk?
Jag tror jag vågar säga att detta är bland det bästa i vårt hus
– trots att vi inte flyttat in ännu!! 😉

huset_feb13 004gillar pärlsponten som kommer bryta av fint mot kaklet,
den här väggsnutten kommer prydas av två öppna hyllplan med infälld belysning

huset_feb13 006närbild på laminatskivan – linnestruktur med varm brungrå ton.
Gillar den lika mycket fortfarande 🙂

huset_feb13 005spishällen är på plats!
Snart kan vi laga vår första måltid i köket 🙂

huset_feb13 016kökslådorna är monterade och väntar på att få flytta in

huset_feb13 009panelväggen på plats i vardagsrummet – den ger otroligt mycket liv i rummet.
Toknöjd är bara förnamnet! Väntar med spänning på att få se slutresultatet
när tapeterna kommer upp på resterande väggar…

huset_feb13 010panelväggen är klar även i inre hallen
– det ska bli spännande att få se dekorbelysningens effekter på träpanelen!

huset_feb13 012förberett för garderobsväggen med nedregling från taket i inre hallen...

huset_feb13 013och likaså i föräldrasovrummet. Vi är otroligt imponerade över resultatet på gerningen av taklisterna. Vi snackar högsta klass! Det är helt klart att Magnus kan sin sak!!

Nu borde snickarna bara behöva nån vecka till på sig för att få klart köket och upp all väggpanel och alla taklister. Sedan är det nog dags för målaren att göra sitt 🙂

Advertisements
This entry was posted in Byggprocessen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu är det inte mycket kvar!

  1. malincatrin says:

    Vad har ni för köksleverantör? Gillade bänkskivan – hade vart snygg i vår tvättstuga/klädvård. Och gillar panelväggarna, skall bli kul och se slutresultatet.. Speciellt nyfiken på det där med dekorbelysning du skrev om? Vi har tänkt panelvägg i vårt sovrum, men kanske ska ha det på något mer ställe..

  2. Köket är från Sentens (Electrolux), Sentens tillverkas i samma fabrik som marbodal. Vi hade egentligen tänkt oss ett IKEA-kök men fick så bra kontakt med lokala butiken (de har ett lokalt samarbete med vår husleverantör) och riktigt bra pris, så fördelen med lokalt inköp övervägde allt annat! (t.ex. om vi behöver komplettera/nåt går sönder osv) Och de gav oss så bra pris på tvättstugan, det diffade bara ett par två tusenlappar mot IKEA så vi tvekade inte en sekund! I tvättstugan har vi valt samma linne-skiva, men i ljusgrå istället för varm gråbrun ton!

    Vi har i inre hallen valt att lägga till två infällda spotar i taket som ska belysa upp panelväggen. Det blir en liten mysbelysning som antagligen kommer stå på hela tiden, perfekt om man behöver smyga upp på toa under natten och inte behöver tända i taket! Och på kvällstid kommer det förhoppningsvis liva upp den inre hallen och göra besökarna lite nyfikna 🙂 Grundplanen var att även lägga två decorspotar på panelväggen i hallen (var sin sida om förrådsdörren) men det prioriterade vi bort!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s