möbleringsfunderingar på hög nivå!

…eller kanske inte…

Vi har spanat hela hösten efter lämpliga vardagsrumsmöbler och lämpligt matbord. Allra allra helst hade jag sett serien Wilma från Mio – men, det gäller att vara rimlig emellanåt också – det finns så mycket bättre att lägga 46 loppor på än en matgrupp 😉 Men, ingen kan säga något annat än att den är otroligt vacker.

Har fastnat för det runda bordet med en diameter på 150cm som ger sex sittplatser. Med två iläggsskivor ger det plats för minst tio personer. Har sökt med ljus och lykta efter andra stora runda vita köksbord, men marknaden ekar tom. Alternativet blir i sådana fall att göra en specialbeställning från ett lokalt snickeri. Den tanken har jag inte undersökt vidare ännu…

0b811e89-2dd6-407d-a563-37933cb8644eserien Wilma från Mio – helt, helt underbar… Men, inte inom rimlighetens ramar 😉

Robert är sugen på en kökssoffa, vi finkammar blocket varje dag för att göra några fynd. Vi har hittat två lämpliga aspiranter men bägge gångerna var vi alldeles för sent ute. Det gäller att ligga på helt enkelt! Nåja, det är ju ingen brådska än så länge. Men, med en kökssoffa faller alternativet med ett runt köksbord – sicken tur jag har 😉 Vi har kikat runt efter lite alternativa matbord men inte riktigt hittat något lämpligt ännu. Kravet är minst 100cm bredd på bordet och helst 200cm långt – det är inte så många bord som håller de måtten. Jag är lite svag för kryssben, men dessa bord håller oftast inte måtten eller så har de bordsskiva i ek, eller det som är otroligt modernt nuförtiden – naturligt sliten vintagelook i form av ådrad gammal furu. Gissa hur lätt det är att torka bort smulor och kladd i springor och ur ojämnheterna i ett sånt bord?! Nej, det räcker att vi har vardagsrumsbordet i den stilen…

Rowico är ett finskt märke som visat sig hålla ett relativt bra pris på sina möbler, några vänner köpte en matgrupp därifrån för något år sedan och är mycket nöjda så vi har sneglat lite på dessa. I förra veckan gick vi in på Svenska Hem och fick då se serien Koster live, den var riktigt fin! Har de rätta måtten och går att få med två iläggsskivor och prisbilden ligger i rätt kurs! Det är vårt starkaste kort såhär långt (men allt kan ju ändras med tiden 🙂 )

koster_2013
bilden hämtad från rowico.se

Till vardagsrummet då – den eviga frågan. Soffor är svinigt dyra rent utsagt, och utbudet är sådär – kravet är att soffan ska vara skön att sitta i, den ska vara skön att ligga i, och den ska se acceptabel ut, och helst inte kosta en förmögenhet. Därtill ska den vara i lämplig storlek, den ska antingen vara i skinn (upplever dock att det är svårt att hitta en snygg skinnsoffa…) eller så ska tyget vara otroligt slitstarkt (100 000 Md?) och det bör vara avtagbart så att man kan tvätta rent… Ingen lätt kombination att lösa.

Har kikat på Mios tre byggbara varianter, men dessa ramlar iväg i en rent hiskelig prisbild. I och för sig skissade jag dessa i stora varianter för att ha tv:n placerad på väggen mot badrummet och jag tror vi har avstyrt den tanken. Boom i Umeå har faktiskt en väldigt fin soffa hemma, den heter Monica och finns i flera olika utföranden, avtagbar klädsel dock endast kemtvätt, men med pocketfjädrar och valbart i tyger med upp till 100 000Md. Hittar tyvärr ingen bild på nätet på denna. Nu senast hittade jag en byggbar soffa från em.com – modellen heter Siracusa och soffan verkar vara från samma danska tillverkare som en av mina vänner har (och som är väldigt nöjd). Den hamnar i en rimlig prisbild men jag kan inte hitta någon rimlig information om soffans uppbyggnad och det stör mig! Dessutom är klädseln inte avtagbar vilket också höjjer ett varningens finger!

Ska ta och trumma mig vidare i soffbyggardjungelns djupa värld, ett återbesök till mio’s soffbyggareprogram är nog på sin rätt. Tills vidare bjuder jag på en bild på vårt blivande vardagsrumsbord som står och väntar på oss ute i hönshuset 🙂 – vi fyndade det på blocket i somras, ett år gammalt och till halva priset, precis det vi hade spanat på sedan tidigare 🙂

66f2724f-c5b8-4abf-ae38-16e299a7c529
soffbordet Elise (mio.se) ska också rymmas i vardagsrummet
– vilket gör det än mer problematiskt att hitta en lämplig soffa…

Advertisements
This entry was posted in Inredning. Bookmark the permalink.

One Response to möbleringsfunderingar på hög nivå!

  1. malincatrin says:

    Hehe, inte lätt det där med möbler. Vi har drygt 27kvm vardagsrum och 27kvm matplats (avlång passage) som jag inte förstår hur jag ska möblera för att det skall se hemtrevligt ut och fylla en funktion samt till en rimlig kostnad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s