Det rullar på!!

Snickarna har jobbat på bra i veckan. Nu är i princip alla väggarn slutna på bägge sidor, kasetten till skjutdörren är på plats och de har börjat regla ned för garderobsväggarna i inre hallen och stora sovrummet. Hälften av innertaket är på plats.

A-hus har levererat betydligt mer gips än vad som gått åt. Det blev 35 skivor över som vi har burit ut ur huset i helgen. Istället har alla lister fått komma in i värmen och torka upp en aning. Inom kort måste vi nog också köra ner all väggpanel till huset. Innerdörrarna har kommit – de ser fina ut.

huset_jan13 015innertaket i matplatsen

huset_jan13 014innertaket i köket

huset_jan13 013kasetten för skjutdörren är på plats

Spontant kändes dörröppningen för skjutdörren fruktansvärt smal. Jag var tvungen att kontrollmäta – öppningen är bara 80cm i innermått. Började tänka ett och annat, innan jag slutligen kontrollerade leveransbekräftelsen på dörrarna. Alla dörrar håller samma mått – 82,5cm bredd – vilket motsvarar 9-21. Allt är alltså som det ska vara enligt våra val. Tydligen blir det lite smalare än normalt med en skjutdörr. Egentligen hade jag velat ha en ännu bredare öppning där skjutdörren sitter – kanske 12-21 eller nåt sånt, men det blev då lite problem eftersom vi har spegeldörrar – en bredare dörr får ju ett helt annat spegelutseende. Lurigt värre!

Det verkar vara möjligt att hänga om dörrarna om man så önskar – i varje fall kunde jag inte på leveransbekräftelsen se att det är någon skillnad på de dörrar som levererats. Jag ska kontrollera detta ytterligare och kika på ritningen en extra gång för att se om vi inte ska vända på någon dörr. Måste dock tänka på placeringen av lampknapparna också så det inte blir hela jäkla galet…

huset_jan13 016nedreglingen av kanten vid skjutdörrsgarderoben – snickarna tyckte att det var snyggast att bara regla ned så lite att det täcks av taklisten. Vi litade på deras tyckande – de håller ändå på med sånt här hela dagarna och har sett en massa olika lösningar genom åren!! Dessutom kan utrymmet innanför maximeras med denna lösning! Snart kan vi ta måtten och sedan lägger vi beställning på dörrar och inredning!! (blä vad tråkigt att mobilbilderna blir så dåliga, ljuset är för dåligt!)

Advertisements
This entry was posted in Byggprocessen, Dörrar och fönster. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s