Inte en dag för sent!!

Idag fick vi lösullen på plats! Snacka om att det var i grevens tid – under dagen har temperaturen sakta men säkert krypit ned under nollan, och den fortsätter krypa för varje timme som går. De närmsta dagarna kommer ligga runt 10 minusgrader och yr.no lovar -15 under kommande vecka, vi har verkligen varit bortskämda hittills med en riktig sörlandsvinter och kylan kommer alltid som en isande chock för kroppen! Kanske är det ändå lite tur att snön har lyst med sin frånvaro? Jag tänker på Robert som inte har så mycket tid över för skoterkörning mitt under bygget. Det blev knappt nån jakt i höst, och dåligt med skoter med den här snöbristen. Själv har jag åkt land och rike runt och haft en suverän tävlingssäsong i fjol. Det känns som om det kommer få bli ändrade förhållanden under det kommande året. Det är nog Roberts tid att roa sig och jag får slita här hemma 😉

Idag kom jag iväg från jobbet vid lunchtid. Planen var att åka till stan och hämta ut tapeterna till vardagsrummet så att det problemet är ur världen! Passade samtidigt på att storhandla och fylla på hundarnas tuggbenslåda samt fixa en ny bultnyckel till låsbultarna som sitter på fälgarna till min bil. För ett tag sedan upptäckte jag nämligen att den var försvunnen. Man kan nog lätt hålla sig för skratt om man blir stående på en mörk grusväg mitt ute i norrlands inland och inser att bultnyckeln troligen är kvar på verkstaden som senast la om däcken… På hemvägen stannade jag till i huset för att se vad som hänt sedan i tisdags morse – och de har jobbat på bra!

huset_jan13 001idag sprutades isoleringen upp på taket! Nu eldar vi inte för kråkorna längre 🙂

huset_jan13 004här kommer skorstenen dras upp genom taket!!

huset_jan13 006köksväggarna är snart klara
OSB-skivorna är innanförliggande, på så sätt bygger inte väggen så mycket
där vi sedan ska ha interiörpanel – ett mycket bra tips från vår entreprenör!

huset_jan13 008halvväggen som avskärmar kök och entré är uppbyggd, den mindre väggdelen förlängde vi i sista sekund med ca 25cm mot köksön till – på så vis linjerar den mot väggen vid kyl/frys och vi slipper en sned golvgräns mellan klinker och ekgolvet. Dessutom blir väggen tillräckligt lång för att rymma både ett hörnskåp och en hundbädd – dock inte samtidigt 😉

huset_jan13 009väggarna för skjutdörrsgarderoben i hallen är uppreglade och vi kan få en bild av hur utrymmet kommer bli. Det känns bra, jättebra – vi får gott om förvaring i hallen!! Även om golvvärmefördelaren är gömd här inne och gör det omöjligt med platsbyggda skohyllor så blir detta utrymme riktigt toppenbra! Jag hoppas att vi kan rymma en sektion förvaringslådor på ena sidan om fördelaren, med plats för handskar, tjocksockar och halsdukar. Så snart alla väggar är slutna ska vi ta måtten och lägga beställningen på skjutdörrarna!

huset_jan13 010dörröppningen från kök/hall som ska prydas av en vitrindörr

Det löste sig också med tapeterna till vardagsrummet! 10 rullar av decorama 5217 ligger nu inne på kontoret här i stugan och väntar på bättre tider! Ytterligare en punkt att pricka av på att-göra listan!

När jag slutligen kom hem fick vi nya uppgifter av snickarna att fundera över – hur vill vi göra vid hörnen med de panelklädda väggarna? Ja, hur vill vi göra med hörnen vid panelväggarna egentligen…? Har tillbringat ett par timmar med att surfa runt på olika lösningar, det känns som om det kommer bli ett par timmars surfande till innan besluten är tagna… – har någon några snygga lösningar på lut tar vi gärna emot tips!!

Advertisements
This entry was posted in Byggprocessen, Färg & tapet. Bookmark the permalink.

One Response to Inte en dag för sent!!

  1. Ingalill says:

    Himmel vad ni jobbar på!! Jag har svarat på alla dina frågor som ett inlägg på min blogg, hoppas det är ok? Tänkte att det kanske (förmodligen :-)) är någon fler som har samma funderingar som dig..Det ska bli så spännande att se slutresultatet!! Kommer absolut att titta in framöver och se hur det går. Lycka till!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s