Nu är det nära!!

Jajjemen! Visst kommer det nederbörd i morgon. Vem hade gissat något annat? Enligt Tobbe (säljaren på A-hus) så är det dock värre med blåst än regn under själva uppförandet av väggarna. Vi litar på det!

Den senaste veckans nederbörd har gjort det jäkligt kletigt framför huset. Idag har det körts upp ett antal lastbilslass med grovt material där kranen ska stå. Enligt uppgift väger kranen 30 ton, traktorn som planerade ut massorna väger 7 ton, och när jag stod vid sidan av och kikade på när massorna planades ut såg jag med blotta ögat hur det sviktade…. Det får nästan regna hur mycket som helst i morgon, bara inte fanskapet tippar… Vi blev lite smått oroliga men har nu lusläst generalentreprenadkontraktet och inser att vi kan andas ut för ansvaret om något går snett ligger inte på vårt bord!

byggställning2
såhär såg det ut framför huset där kranen ska stå – djupa spår från traktorn som väger flugvikt i jämförelse med den kran som ska på plats i morgon…

Image
2013-11-05 – ställningarna redo och bärlagret för lyftkranen är utschaktat, jag hoppas det håller för kalaset – annars blir det jobbigt!

Vid 18-tiden rullade första lastbilen in på tomten, med sig hade han väggblocken. Under morgondagen kommer sedan en lastbil till. Häftig känsla! Snickarna tycker plattan ser stor ut och undrar hur stort hus vi ska ha egentligen, lastbilen väger bara 30 ton och chauffören tycker det är ett litet hus – det brukar tydligen väga närmare det dubbla. Ja vi har kanske lite olika preferenser om vad som är mycket och lite 🙂

Nu dags att försöka sova, i morgon bär det iväg tidigt för 07.00 sätter de igång och innan jag tar flyget till Uppsala så hoppas jag kunna få se en skymt av vårt blivande hem live!!

Advertisements
This entry was posted in Exteriör, Grund. Bookmark the permalink.

One Response to Nu är det nära!!

  1. Johanna says:

    Det var så häftig känsla att se huset byggas upp. Hoppas allt gick bra / Johanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s