Badrumsdrömmar!

Igår gjorde jag ett långt, välskrivet inlägg med massor med inspirationsbilder till vårt kommande badrum. När man slutligen tar sig tiden och det kraschar och försvinner under publiceringen blir man inte glad 😦 Nu gör vi ett nytt försök!!

Vi har länge vetat hur vi vill ha det i det större badrummet. Stort går väl i och för sig att diskutera, vi har medvetet hållit ned badrumsytorna eftersom det känns som en något onödig yta att kasta pengar på – i slutänden blir projektet nog dyrt ändå 😉 Men det ska ändå rymmas det som behövs.

Igår la vi beställningen på alla badrumsmöbler och badkar. Duschvägg och blandare har vi redan sedan tidigare. Att vi gjorde beställningen redan nu är av den enkla anledningen att Svedbergs har kampanj med 20% på delar av sitt sortiment, och tur som en tokig är det på den inredningen som vi har bestämt oss för sedan länge!

Jag tror inte jag visat tidigare hur det större badrummet är tänkt att vara?! Alla skisser och upplevelsebilder är från badrumsgruppen.se – de har ett mycket enkelt onlineverktyg och jag gillar bäst att skissa på egen hand och prova sig fram till hur det kommer se ut!

bad_planplanlösning badrum

bad_vy_vrum
vy från vardagsrummet

bad_vy_inrehall
vy från inre hall

Det jag inte lyckades få till i detta program är att vi i hörnet bakom badkaret slutligen bestämt oss för en mönstrad kakelpelare som ger lite liv. Jag var länge tveksam till denna detalj – ett klassiskt vitt matt kakel håller i alla tider – men den kakelplattan vi sprang på under Noliamässan var riktigt riktigt snygg!! Jag hoppas att vi inte kommer ångra oss om några år! Den matchas med ett matt vitt kakel i 20×40 från Höganäs på övriga väggar.

kakel badGråmönstrad hörndekor, två horisontella rader på var sin sida om hörnet.
Jag älskar den!

Marteraggiodelunapå golvet hamnar denna, Konradssons Marte Raggio ge Luna 30×30 – vi har valt att ha samma klinkers genom alla klinkersbelagda ytor i huset – det är bara storleken på plattorna som varierar något, vilket förhoppningsvis ger en enhetlig känsla!

Vi hade kikat ut ett enkelt badkar men fick igår kväll tänka om lite hastigt och lustigt – det badkaret vi hade tänkt oss var slutsålt!! Som tur var lyckades vi hitta ett liknande till bra kurs. Eftersom badrummet är ganska litet har vi valt att sätta in ett mindre och enklare hörnbadkar för att få lite mer utrymme. Min erfarenhet är att bubblet inte används speciellt ofta – oftast lever det om så fruktansvärt att det är allt annat än njutning att ligga i det där bubbelbadet…

westerbergs_florenceBadkaret blev ett Westbergs Florence – jag tror att denna modell passar bättre
än de traditionella hörnbadkaren i vårt badrum. Förhoppningsvis ger det
mindre karet en lite luftigare och större känsla i rummet!

Badrumsinredningen har som sagt varit bestämd sedan länge. Vi har varit och klämt och känt och dragit i de flesta fabrikat. Björsbo är en svensktillverkad serie som har fin finish, men hur vi än har vridit och vänt på det så har alltid Svedbergs produkter varit de med känslan av högst kvalitét. När man drar ut en låda vill man känna att den är stabil och glider lätt och inte skevar eller glappar. Om den gör det redan till en början så ställer i varje fall jag mig frågan – hur är den om några år?! Kan bara säga att alla Svedbergs skåp och lådor vi har dragit i har känts bra varenda gång!

Jag gillar den klassiska linjen, det ska vara gångbart – länge! Därför blir det Svedbergs Classic Ek Ram – serien till badrummet. Vi väljer ek för att bryta av mot allt det vita och gråa i huset i övrigt. Kanske kommer vi fortsätta på eklinjen i form av garderobsväggen utanför toadörren också, det har vi inte bestämt ännu.

svedbergs_classickommoden heter Svedbergs Classic Ek Ram och är 90cm bred

classic top mirror 90och den ackompanjeras av Svedbergs Top-line mirror Ek 90cm
– visst hade det varit praktiskt med ett spegelskåp istället för spegel men skåpen mest bara praktisk än snygg och eftersom vi faktiskt får plats med ett högskåp som sväljer mycket prylar satsar vi på det istället!

Classic högskåp låda frostSvedbergs Högskåp Classis Ek Ram
– tyvärr fanns ingen inspirationsbild på ekvarianten så
ni får hålla tillgodo med den vita 🙂

Badkaret, kommoden och spegeln har vi beställt från bygghemma.se, tyvärr var högskåpet slut så det fick vi beställa från hemgallerian.se istället – men även där med 20% rabatt. Vi har tidigare beställt ytterdörrarna från bygghemma och det har fungerat jättebra så jag hoppas att det fortsätter löpa lika fläckfritt den här gången 🙂

Min kalkyl för badrummen var ca 85 000 med inredning, blandare och kakel/klinkers exkl arbete. Vi har ju snålat endel i lilla badrummet och faktiskt fyndat allt på kampanj till de bägge utrymmena, kvar nu är endast pärlspontpanelskivor och tapet till lilla badrummet! Ska bli spännande att sammanställa kostnaderna senare och se hur mycket badrumskalkylen spricker 😉

Advertisements
This entry was posted in Badrum, Kakel o klinkers. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s