Inget är som väntans tider…

Måndagen den 22 april lämnade Torbjörn på A-hus in vår bygglovsansökan till Umeå Kommun. Det var måndagen vecka 17, 2013. I morgon är det tre veckor sedan kommunen fick vår ansökan. Enligt gällande riktlinjer skall beslut om bygglov lämnas inom tio veckor från inlämnandet. Vi sitter här och slår vad om hur lång tid det kommer ta innan beslutet kommer som ett brev på posten. Skeptisk som jag är, tror jag att beskedet kommer komma fredag v.26 (om det ens kommer före semestern…) och att det kommer vara ett tråkigt beskedet som säger avslag så att vi återigen och ännu en gång får gå tillbaka, kanske inte till ruta ett men åtminstone till ruta två… Vi får väl se vem som får rätt!!

I väntan på beskedet sysselsätter vi oss med annat. Som att dra ris till exempel 🙂

Image

Resultatet efter ett svettigt dagsverke med hjälp av arbetsvilliga vänner!

Förra helgen passade vi på att ta en tripp till Skellefteå, målet var att fynda lite täljstensklinkers att lägga framför den blivande kaminen. Vi kommer sätta in en Contura 660T och har velat fram och tillbaka vilket klinker vi ska ha under denna. Vi vill inte det ska bli för plottrigt med allt för många olika golvtyper i huset och jag vet sedan tidigare att tulikivi ska ha täljstensklinker, jag har dock inte ens vågat drömma om vad det kostar… Efter att ha presenterat täljstensklinker-idén för herrn i huset blev det några minuters googlande innan jag kunde konstatera att vi har en tulikivi-återförsäljare i Skellefteå. Efter ett kort samtal till butiken fick jag veta att Contura tar sin täljsten från tulikivis täljstensbrott, dvs nyanserna är liknande eftersom det är samma stentyp 🙂

contura660tContura 660T

Att välja ett täljstensklinkers är dock inte så lätt som det låter visade det sig… Vi hade bestämt oss för stora plattor, 30×30 men väl på plats insåg vi att det inte var så enkelt – det finns både polerad samt opolerad yta… Skillnaden är att den polerade är något blankare men framförallt är den betydligt lättare att hålla ren… Ibland går det praktiska före allt annat… Tyvärr fanns det dock bara opolerad yta på de stora plattorna. Att göra en enskild beställning från Finland blir svindyrt och med tanke på hur dyra de där täljstensplattorna är i vanliga fall så är det inte att tänka på. Vi var således nära att åka hem tomhänta och med stor besvikelse. Fram till vi tog en tur runt bland kaminerna. I de uppställda inspirationsmiljöerna såg vi då täljstensklinkersen med storlek 10×20 satt i halvförband – och det var skitsnyggt! Dessutom går det igen, både storleksmässigt och med sättningsmönstret, i det Höganäs biselado-kaklet vi kommer ha i köket!

Image

Vi var överrens direkt – och 1,4kvm täljstensklinkers följde med oss hem 🙂

Advertisements
This entry was posted in Bygglov, Kakel o klinkers, Tomten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s